CLICK AQUÍ

Rafael Santandreu explica en el seu llibre L’Art de NO Amargar-se la Vida un mètode clar, concret i pràctic per caminar cap al canvi psicològic, millorar la nostra relació amb nosaltres mateixos i superar tots aquells pensaments, sentiments i creences negatives que ens amarguen la vida sense necessitat.
En paraules del propi autor: “La depressió, l’ansietat i l’obsessió són els nostres principals oponents, quan ens deixem atrapar per ells, la qual cosa perdem és la facultat per viure plenament.”
Amb un estil amè, molt documentat i àgil, L’Art de NO Amargar-se la Vida recorre a anècdotes de la vida real, per mostrar-nos que en la nostra societat de l’opulència som víctimes de la “necesititis”, una irrefrenable tendència a creure que necessitem coses que en realitat no necessitem. La “necesititis” és l’autèntic virus causant de l’actual síndrome de malaltia emocional.
L’Art de NO Amargar-se la Vida, no solament ens ofereix les eines de la psicologia per ajudar-nos a aconseguir l’estabilitat emocional, sinó que ens proposa un nou model de filosofia personal i social que ens farà més fortes com a individus i com a societat.
En primer lloc, destaca que tots els trastorns mentals podrien englobar-se en un solament: la nostra tendència a qualificar com a terribles adversitats que realment no ho són. No és el que ens succeeix, sinó el que diem que ens succeeix, la causa real de la nostra angoixa. Santandreu posa l’accent principalment que la idea perversa de “prou desitjar alguna cosa amb totes les teves forces per aconseguir-ho” acaba engendrant neuróticos.
Una persona de vegades aconseguirà el que desitja, i unes altres no. D’antuvi, no sempre el que un persegueix és tan bé para si mateix com creu. Però és que a més, no prou només amb desitjar alguna cosa, com apunten molts bestsellers d’autoajuda: també cal prendre decisions i emprendre accions per intentar aconseguir els nostres objectius. Gens et cau del cel pel nero fet d’implorar-ho.
Rafael Santandreu exerceix com a psicòleg en la seva consulta de Barcelona. Després d’una etapa com a professor de la Universitat Ramon Llull, va treballar amb el cèlebre terapeuta Giorgio Nardone al seu Centre vaig donar Teràpia Strategica de Arezzo, Itàlia. Actualment és Redactor Cap de la revesteixi Ment Sana i dedica bona part del seu temps a la divulgació.
L’Art de NO Amargar-se la Vida mostra com podem ser més fortes emocionalment. Explica que molts dels problemes emocionals actuals són causa d’una mala filosofia de vida; amb gran facilitat ens creiem deprimits, ansiosos o molt desgraciats. I exposa un mètode pràctic i clar, encara que completament científic, per caminar cap al canvi psicològic i aconseguir la felicitat.