«Andrew Taylor STILL era estudiant de la vida, mecànic i filosof animat per la passió d’entendre cada dia millor el “univers”.

El Dr. Andrew Tylor Still (1828-1917) mèdic i cirurgià americà  va fundar  la osteopatia. La visio de les seves creences religioses i la mort de la seva dona i dos fills a causa d’una epidèmia de meningitis van provocar la cerca d’una forma de sanar diferents a metges i metodos coneguts i practicats al moment.

Still observant la anatonia del cos humà, a força de disseccions i diferents estudis, arriba a la conclusió que perquè un òrgan funcionés correctament tènia que estar en harmonia amb les estructures que li envoltaven.
L’estructura governa la funció.
Després d’anys de recerques clíniques, va crear el concepte de “osteopatía” l´any 1874 i la primera escola a Estats Units en 1892, en Kirksville(Missouri)
J.Martin Littleohn alumne directe de Still introdueix la osteopatía a Europa, funda la primera escola a Anglaterra l´any 1917 i s’inicia l’expansió per la resta d’Europa, especialment a França.
En els anys trenta W.G: Sutherland presenta els seus estudis sobre l’anatomia i funció del crani, cara i les seves relacions amb la resta de l’organisme: neix la osteopatía crani-sacra.
En els anys 60 s’inicien estudis sobre tècniques de manipulació visceral i els seus efectes sobre la fisiologia i mecànica.
Anglaterra ja ha reconegut la osteopatía com a professió des de l’any 2000. En altres països ja han començat els passos per a la seva regularització, Noruega, Irlanda, França, Belgica.en Espanya s’estan duent a terme contactes administratius per engegar el reconeixement de la professió